Simonlyvergelijken.net

Klanten van Ziggo geven gemiddeld 46 euro uit aan diensten van het telecombedrijf. Het aantal mensen dat televisie, telefonie en internet afneemt bij de provider is in de afgelopen tijd toegenomen. 63 procent kiest voor een gecombineerd abonnement.

Hoger bedrag

46,18 euro is een hoger bedrag dan het bedrag dat werd uitgegeven in voorgaande jaren. Vorig jaar werd bijvoorbeeld nog gemiddeld 44,97 euro betaald voor de diensten. Dat klanten meer uitgeven komt waarschijnlijk gedeeltelijk door de prijsverhoging van juli vorig jaar. Daarnaast nemen klanten ook meer diensten af bij de kabelaar. Gemiddeld nemen klanten 2,44 diensten af bij het bedrijf. Dat was een jaar geleden nog 2,38.

Steeds meer mensen kiezen voor een zogenoemd alles-in-één-pakket. Televisie, telefonie en internet zitten dan in één pakket. Dat is een abonnementsvorm waarvan Ziggo wil dat veel mensen ervoor kiezen. Inmiddels kiest 63 procent voor een dergelijk abonnement.

Minder klanten voor Ziggo

Ziggo zag het afgelopen jaar een daling van het aantal klanten voor vaste diensten. Eind 2015 had het telecombedrijf nog 4,09 miljoen klanten voor vaste diensten. Dat waren er eind 2016 nog 3,98 miljoen.

Het aantal mobiele klanten steeg met 56.000 naar 242.000 mobiele klanten. Dat komt waarschijnlijk doordat Ziggo Mobiel abonnementen in combinatie met telefoons is gaan aanbieden. Voorheen bood het alleen sim only aan.

VodafoneZiggo

Op 9 januari ging Ziggo samen met Vodafone. In het laatste kwartaal als zelfstandig bedrijfsonderdeel daalde de omzet licht naar 622 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *