Simonlyvergelijken.net

Branchevereniging UNETO-VNI werkt aan een keurmerk voor repairshops. Het keurmerk moet aangeven dat een reparateur kundig is en weet hoe een smartphone het best gerepareerd kan worden.

Malafide bedrijfjes

Volgens de branchevereniging zijn er meer dan duizend malafide bedrijfjes actief op de reparatiemarkt. Ze zijn niet in staat een telefoon te repareren, maar vragen er wel enorme bedragen voor. Daarom pleit UNETO-VNI voor een keurmerk. Heeft een bedrijf een keurmerk verdiend, dan mag de consument ervan uitgaan dat de winkel de kunde en kennis hebben om het tostel te repareren.

De branchevereniging waarschuwt ook voor bedrijven die erg lage prijzen hanteren. Zij gebruiken vaak onderdelen die niet van goede kwaliteit zijn. Rob Wierenga, hoofd consumentenelektronica bij UNETO-VNI zegt dat tegen GSM Helpdesk. Volgens Wierenga wordt er vaak imitatiemateriaal gebruikt: “We zien dat er vaak imitatiemateriaal wordt gebruikt, zoals slechte accu’s, imitatieschermen of displays.”

Opleiding voor reparatie

Op dit moment worden tussen de 300 en 400 bedrijven opgeleid om op de correcte manier reparaties uit te voeren. Er zijn al veel winkels die goede diensten leveren, maar om de kwaliteit van het keurmerk te kunnen waarborgen, moeten zij toch een opleiding volgen.

Garantie

Simonlyvergelijken.net raadt aan om de garantievoorwaarden er nog eens op na te slaan. Veel problemen met smartphones vallen binnen de garantie. Natuurlijk wordt bijvoorbeeld val- en waterschade vaak niet gedekt, maar veel andere problemen vallen wel onder de garantie. Daarmee valt een prijzige reparatie te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *