Simonlyvergelijken.net

Klanten van Vodafone kunnen tijdens de kerstdagen gebruikmaken van gratis onbeperkt internet. Dat geldt voor alle mobiele abonnees en prepaid gebruikers.

Ook bij Hollandsnieuwe
De actie geldt niet alleen voor klanten van Vodafone, maar ook voor de klanten van dochterbedrijf HollandsNieuwe. Die provider maakt gebruik van het netwerk van Vodafone.

Vodafone lijkt de actie te doen in navolging van T-Mobile, KPN en Tele2. Die mobiele aanbieders geven deze maand extra data weg.

Niet voor Vodafone Scherp S
Het onbeperkt internet geldt voor alle mobiele klanten van Vodafone, behalve voor abonnees van Vodafone Scherp S. Daarnaast zijn ook Machine to Machine-abonnementen uitgesloten. Die abonnementen worden vooral gebruikt door zakelijke klanten.

Al het andere mobiele dataverkeer dat klanten van Vodafone en Hollandsnieuwe tijdens de kerstdagen verbruiken, wordt niet in rekening gebracht. De klant ziet het verbruik daarom ook niet van de databundel afgaan. Dat geldt dus ook voor zakelijke klanten.

39 procent meer dataverbruik

Vorig jaar kwam Vodafone met een soortgelijke actie. Toen profiteerden klanten massaal van de actie. Het gemiddelde mobiele internetverkeer lag op eerst kerstdag 30 procent hoger in vergelijking met een normale werkdag. Het jaar ervoor deed Vodafone geen actie, toen lag het dataverbruik 70 procent lager dan het jaar erop.

De meeste data wordt tijdens de actie traditioneel verbruikt op Tweede Kerstdag. Het verkeer lag vorig jaar 40 procent hoger dan op een normale werkdag en maar liefst 80 procent hoger dan op Tweede Kerstdag in 2013. Het meeste dataverkeer wordt rond 14:30 uur verbruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *