Simonlyvergelijken.net

Veel jongeren zijn ’s nachts mobiel online. Meer dan de helft van alle jongeren tussen de 18 en 24 jaar kijkt ’s nachts op de mobiele telefoon. Dat blijkt uit onderzoek van Deloitte.

Mobiel meest gebruikte apparaat

De smartphone is veruit het meest gebruikte elektronische apparaat onder Nederlanders. Ons land is bijna de hele dag bezig met de mobiel. Niet alleen bij dag zijn we bezig met het toestel, we nemen de telefoon ook steeds vaker mee naar bed, blijkt uit onderzoek van Deloitte.

Uit het onderzoek blijkt dat één op de drie Nederlanders zelfs midden in de nacht nog bezig is met de smartphone. Vooral jongeren zijn ’s nachts steeds vaker online.

Wat doen we?

’s Nachts zetten we de telefoon vooral nog even aan om te kijken hoe laat het is. Dat doet 23 procent van de ondervraagden. Daarna checken we nog even wat berichten op sociale media (9 procent) en 8 procent leest de binnengekomen berichten op messaging apps als WhatsApp en Facebook Messenger.

Discussies

31 procent van de Nederlandse respondenten geeft aan wel een discussies te hebben gehad over het gebruik van de smartphone. Die discussies worden vooral gevoerd met ouders of met de partner. Vooral 18 tot 24-jarigen kijken op de smartphone als ze in bed liggen.

Maar liefst 54 procent van de Nederlanders uit die leeftijdscategorie kan de mobiel ’s nachts niet met rust laten. Dat is fors minder bij de groep 45 tot 54-jarigen. Bij die groep checkt 24 procent ’s nachts de telefoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *