Simonlyvergelijken.net

Jaarlijks worden er bijna zes miljard simkaarten verscheept. Dat blijkt uit de laatste cijfers. In de komende jaren zal dat aantal niet veel veranderen, ook al is er een vrij scherpe daling te zien van het aantal verscheepte sims met Near Field Communication (NFC) capaciteit. Dat zegt ABI Research.

NFC simkaarten niet in trek

De NFC simkaart is niet in trek. Volgens ABI Research verliest de simkaart steeds meer terrein aan alternatieve kaarten als Embedded Secure Element (eSE) en Host Card Emulation (HCE). Die twee technieken genieten de voorkeur omdat zij in de belangstelling staan van bijvoorbeeld banken, financiele instellingen en vervoersautoriteiten.

De markt voor sims moet zich daarom aanpassen, stelt het researchbureau. De geleidelijke daling in volume van NFC simkaarten en dalende gemiddelde verkoopprijzen vragen om een andere aanpak.

Duurdere simkaarten

Volgens het onderzoeksbureau moeten fabrikanten van kaarten zich meer focussen op duurdere simkaarten. Daarin zit bijvoorbeeld RSA-encryptie, een grotere geheugencapaciteit en ondersteuning voor LTE (4G).

In de markt voor simkaarten zijn Samsung, EM Microelectronic en Infineon het populairst. Wereldwijd neemt de belangstelling voor 4G snel toe, ook al verschilt dat per regio. Volgens ABI zijn kaarten die geschikt zijn voor 4G straks goed voor 43 procent van de hele markt.

Stabiel

De totale markt is vrij stabiel, vooral in Noord-Amerika en Europa. In Latijns-Amerika stijgt de groei sterk, net als in Azië. China neemt een voorsprong op toekomstige technieken. De overheid en het bedrijfsleven focussen zich al op het domineren van de vanaf 2020 verwachte 5G-uitrol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *