Simonlyvergelijken.net

KPN’s mobiele alternatief voor vast internet ‘Internet Buitengebied via 4G’ blijft hoe dan ook als apart product bestaan. Op dit moment doet de provider ook proeven in Nijkerk met een combinatie van DSL en 4G voor vast internet.

Proef van KPN in Nijkerk

Bij de proef in Nijkerk doet KPN onderzoek naar het combineren van DSL en 4G. Als die proef positief is en er een commercieel vervolg aan gegeven wordt, blijft ‘Internet Buitengebied via 4G’ gewoon bestaan. Dat stelt KPN-woordvoerder Stijn Wesselink, meldt Telecompaper. Volgens de woordvoerder liggen de twee producten in elkaars verlengde, maar staan ze verder los van elkaar.

In Nijkerk wordt vanaf april bij 200 huishoudens een proef uitgevoerd waarbij de KPN-ontvanger wordt gecombineerd met een 4G-modem. 4G wordt bijgeschakeld als het bereik van de vaste verbinding niet meer toereikend is. Alle vaste diensten zijn dan beschikbaar.

Mobiel internet als alternatief voor vast

Het telecombedrijf lanceerde ‘Internet Buitengebied via 4G’ als een alternatief voor huishoudens in buitengebieden met traag vast internet. Begin 2016 begon T-Mobile ook met een pilot met ‘4G voor thuis’.

KPN en T-Mobile willen beiden niet bekendmaken hoeveel klanten een mobiele verbinding gebruiken als vervanging voor een vaste verbinding. KPN weet in ieder geval dat er steeds meer klanten bij komen.

Verschillen

Volgens KPN zijn er een paar wezenlijke verschillen tussen het bestaande aanbod en de proef in Nijkerk. Zo is ‘Internet Buitengebied via 4G’ bedoeld als aanvullend product op de vaste lijn. Daarmee maakt het volledig gebruik van het mobiele netwerk. Interactieve televisie hoort daar niet bij.

Een ander verschil is dat de technologie die de provider in Nijkerk gaat testen, in de basis gebruik maakt van de vaste lijn. Met slimme technieken wordt de capaciteit van het mobiele netwerk bijgeschakeld als de maximale capaciteit is bereikt. Ruimte voor interactieve televisie hoort daar bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *