Simonlyvergelijken.net

De ING Bank gaat nog voor het einde van dit jaar contactloos mobiel betalen aanbieden. Begin september startte de bank een proef onder 5000 testers om draadloze betalingen te doen via de smartphone en NFC. Die test bleek succesvol.

NFC
De meeste telefoons zijn uitgerust met een NFC-chip. Dat is een chip met een bereik van ongeveer 10 centimeter. De gebruiker houdt de smartphone tegen het betaalapparaat en het bedrag wordt van de gekoppelde rekening afgeschreven. De enige voorwaarde is dat het beeldscherm daadwerkelijk aanstaat.

Betalingen tot 25 euro kunnen worden gedaan zonder het invoeren van een pincode, maar wie meer wil betalen, moet een code invoeren. Dat moet ook als het totaalbedrag van één dag boven de 50 euro uitkomt.

Betalen om te betalen
De ING-bank gaat de dienst niet gratis aanbieden. Uiteindelijk gaat mobiel betalen zo’n 50 eurocent per maand kosten voor niet-studenten. De eerste zes maanden kunnen cliënten van de ING-bank gratis gebruik maken van de nieuwe dienst.

De bank maakte begin september bekend 50000 testers met een Android 4.4-smartphone te zoeken. Deze smartphones hebben beschikking over de NFC-chip. De testers moesten de ING-app gebruiken om de nieuwe vorm van betalen uitgebreid te testen.

Test geslaagd
Volgens de ING-bank was de test zo succesvol, dat binnenkort heel Nederland gebruik kan maken van contactloos mobiel betalen. Voor het einde van het jaar moeten alle ING-klanten in staat zijn om de NFC-chip te gebruiken om te betalen. Er zijn nu zo’n half miljoen ING-klanten die beschikken over de juiste hardware.

Wanneer iedereen daadwerkelijk gebruik kan maken van contactloos betalen, is nog niet bekend, maar het is wel al mogelijk de nieuwe app te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *