Simonlyvergelijken.net

In 2025 zijn de meeste providers écht over op 5G. Het aantal verbindingen zal dan uitkomen op 690 miljoen. De meeste smartphones ondersteunen over minder dan tien jaar het nieuwe netwerk. Daarvoor worden er 300 miljoen geschikte telefoons verscheept. Dat is de voorspelling van marktonderzoeksbureau Strategy Analytics.

5G komt al in 2020

Volgens de onderzoekers van Strategy Analytics komt 5G al in 2020. In dat jaar zullen providers beginnen met de commerciele uitrol van het nieuwe netwerken. Uit het onderzoek blijkt dat er nog veel werk aan de winkel is. Het netwerk is nu voor consumenten nog niet aantrekkelijk en er moeten nog afspraken gemaakt worden.

Naar schatting maken we in 2025 massaal gebruik van het nieuwe netwerk. In dat jaar komen er naar verwachting 300 miljoen smartphones uit die geschikt zijn voor 5G.

China

Vooral in China is men druk bezig met het ontwikkelen van de nieuwe netwerken. De Chinese overheid heeft plannen om al in 2020 nieuwe netwerken uit te rollen. Daarmee zal het één van de grootste mobiele markten met 5G worden. Uiteindelijk moet wereldwijd 7 procent van alle verbindingen via de nieuwe technologie verlopen.

Smartphones

Waarschijnlijk komen er al binnen twee jaar smartphones uit die geschikt zijn voor 5G. De onderzoekers verwachten geen probleemloze start. In het begin zal de batterijduur van de nieuwe toestellen kort zijn, de overgang van 4G naar het nieuwe netwerk zal waarschijnlijk niet soepel verlopen en de verbinding zal nog onstabiel zijn.

Tegen 2022 zullen er tientallen miljoenen 5G-toestellen verkocht worden. Daarmee komt het totale volume van die toestellen al op een paar procent uit, verwacht Strategy Analytics.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *