Simonlyvergelijken.net

De mobiele aanbieder Hollandsnieuwe heeft vandaag haar nieuwe tarieven voor internationaal gebruik bekend gemaakt. Per 1 mei gelden nieuwe regels binnen de Europese Unie rondom de maximale tarieven. Hollandsnieuwe heeft die regels één op één overgenomen.

Ook nieuwe tarieven bij Hollandsnieuwe

Per 1 mei gelden nieuwe regels, die er op een gegeven moment toe moeten leiden dat roamingtarieven (kosten voor gebruik in het buitenland) helemaal verdwijnen. Wie belt, sms’t of internet in het buitenland betaalt vanaf mei een toeslag op de normale prijs. Vanaf 2017 verdwijnt de toeslag helemaal en betaalt iedereen dezelfde prijs voor gebruik in het buitenland als voor gebruik in Nederland.

Voor tussen 1 mei 2016 en 2017 geldt dat telecomproviders nog een toeslag mogen vragen. Daar zijn maximumbedragen voor afgesproken. De meeste providers hanteren die maximumbedragen, maar verrekenen deze niet met de huidige prijzen omdat de systemen daar nog niet klaar voor zijn. Hollandsnieuwe past de nieuwe regels minutieus toe.

Niet alleen de toeslag op de rekening

KPN en Vodafone hebben besloten om alleen de toeslag in rekening te brengen. Toeslagen bovenop tarieven zijn te onoverzichtelijk voor klanten, vinden de providers. Hollandsnieuwe gaat wel toeslagen bovenop de normale tarieven factureren.

Vanaf 1 mei betalen klanten van Hollandsnieuwe afhankelijk van hun aansluiting, abonnement en looptijd van het abonnement tussen de 0,0605 en 0,1135 euro per minuut voor een telefoongesprek vanuit een ander land binnen de Europese Unie. Voor SMS’en en mobiel internet gelden weer andere tarieven. Een volledig overzicht is te vinden op de website van de mobiele aanbieder.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *