Simonlyvergelijken.net

T-Mobile verhoogt de maximale 4G-snelheid voor bijna alle abonnementen. Aan de prijs verandert niets. Sinds 2014 konden klanten met de nieuwste abonnementen al profiteren van hogere snelheden.

Dezelfde snelheid
De aanbieder van mobiele telefonie gaat nu dezelfde download- en uploadsnelheden bij alle abonnementen invoeren. Eerder bepaalde het type abonnement hoe snel de verbinding was. Die scheiding verdwijnt nu nagenoeg.

In 2014 kondigde T-Mobile het zogenaamde ‘4GMax’ aan. Daarmee kunnen klanten profiteren van mobiele internetvindingen met downloadsnelheden tot 120 Mbps en uploadsnelheden tot 50 Mbps. Die snelheden gelden nu voor bijna alle klanten.

Snelste netwerk
Uit onafhankelijk onderzoek van DIKW Consulting blijkt dat de aanbieder al een aantal kwartalen de snelste mobiele internetverbinding levert. Het consultingbureau baseert zich daarbij op de speedtests van OOKLA.

Wie internet via de mobiele telefoon, heeft op het T-Mobile netwerk een snelheid van ongeveer 37,5 Mbps. De snelheid is medeafhankelijk van de locatie en de dekking.

T-Mobile schakelt automatisch over
Klanten van T-Mobile hoeven zelf geen actie te ondernemen om van de snellere verbinding gebruik te maken. T-Mobile zet de klanten namelijk automatisch over op de hogere snelheden. Zij ontvangen daarover nog een SMS.

De verhoging van de snelheid is gratis voor bestaande klanten. Nieuwe klanten betalen ook niets extra voor de dienst. De meeste abonnees kunnen straks sneller internetten op hun mobiel. Welke abonnementen uitgesloten zijn, is niet duidelijk.

Nieuw netwerk
T-Mobile bouwt al een flinke tijd aan een nieuw netwerk. Daarvoor werd onder andere meer masten geplaatst. Daardoor kan nu 95 procent van de Nederlanders gebruikmaken van het 4G-netwerk. Eind 2015 moet het dekkingspercentage 99 procent zijn.

Het telecombedrijf heeft onlangs 7000 nieuwe 4G-masten geplaatst. Volgens de provider kunnen nu meer mensen tegelijk het netwerk gebruiken en blijven de snelheden daarbij behouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *