Simonlyvergelijken.net

De vakantieperiode staat weer voor de deur en veel mensen gaan vakantie vieren in het buitenland. In Nederland maakt meer dan 80% van de mobiele gebruikers gebruik van internetbundels voor mobiel internet, hoe zit dat eigenlijk in het buitenland?

In dit artikel geven we je graag meer uitleg over het gebruik van mobiel internet in het buitenland.

Waar moet je als gebruiker op letten?

Zoals je wellicht weet is internetten op je mobiele telefoon in het buitenland erg duur. Het is daarom goed om op de volgende zaken te letten.

Ik zou zelf iedereen aanraden om de functie ‘dataroaming’ uit te zetten op je mobiele telefoon. Deze functie zorgt ervoor dat je niet kan internetten als je in het buitenland bent.  Op het moment dat je telefoon een overgaat naar een ander netwerk wordt de internet verbinding verbroken.

Wat is dataroaming?

Dataroaming betekent dat uw telefoon gegevens download via het internet als u overgeschakeld bent naar op buitenlandse netwerken.

Waarom is internetten in het buitenland zo duur?

De kosten voor het gebruik van internet in het buitenland zijn in verhouding extreem duur. Providers stellen hun netwerk beschikbaar aan andere providers en willen hier forse vergoeding voor hebben. Nelie Schouten zet zich in voor deze hoge kosten en wil dat dit in de toekomst een stuk goedkoper en transparanter gaat worden.De kosten voor het gebruik van internet in het buitenland zijn in verhouding extreem duur. Providers stellen hun netwerk beschikbaar aan andere providers en willen hier forse vergoeding voor hebben. Neelie Kroes (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie) zet zich in voor deze hoge kosten en wil dat dit in de toekomst een stuk goedkoper en transparanter gaat worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *