Simonlyvergelijken.net

De smartphone is nu als OV-kaart te gebruiken. Klanten die een mobiele aansluiting hebben bij KPN, Vodafone, Telfort, Simyo of Yes Telecom en beschikken over een nieuw type simkaart kunnen met hun telefoon in- en uitchecken in het Nederlandse openbaar vervoer.

Grootschalige proef met telefoon als OV-kaart

Het gaat niet om een definitieve uitrol, maar om een grootschalige proef. Duizenden Nederlanders kunnen testen met de telefoon als OV-kaart. De bedoeling is dat in de toekomst de chipkaart vervangen kan worden door een telefoon.

Om deel te kunnen nemen aan de proef moet de deelnemer een mobiele aansluiting hebben van KPN, Vodafone, Telfort, Simyo of Yes Telecom. Daarnaast moet men beschikken over het nieuwste type simkaart van deze providers. Daarin moet een NFC-chip zitten. Ook is een toestel met Androidversie 4.4 of hoger benodigd.

Meedoen

Wie mee wil doen aan de proef, kan zich nu aanmelden op ov-chipmobiel.nl. Na installatie van de nodige software kunnen deelnemers hun telefoon klaarmaken als vervanger voor de OV Chipkaart.

De NFC chip van de simkaart wordt gebruikt voor de dienst. Het in- en uitchecken is daardoor zelfs mogelijk als de telefoon uitstaat, bijvoorbeeld als de accu leeg is.

Alleen Android

Met deze proef krijgen ongeveer 100.000 reizigers de kans ervaring op te doen met het gebruik van hun telefoon als OV-kaart. Als de proef succesvol is, wordt deze manier van smart ov verder uitgerold. Steeds meer reizigers kunnen dan straks hun OV-kaart vervangen door de smartphone.

Op dit moment kunnen alleen Android-gebruikers meedoen aan de proef. Apple geeft namelijk nog geen toegang aan externe ontwikkelaars om de NFC chip in de Apple iPhone te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *