Simonlyvergelijken.net

De drie grote mobiele netwerken verliezen gebruikers. Dat komt doordat grote merken minder populair worden door de opkomst van submerken. Dat blijkt uit onderzoek van Deloitte.

De providers
KPN, T-Mobile en Vodafone zijn de drie grootste aanbieders van mobiele telefonie in Nederland. Zij verliezen het meest. KPN is nog altijd het populairste mobiele netwerk onder de Nederlanders, maar verliest wel vijf procent van de gebruikers. Ook T-Mobile en Vodafone verliezen.

Tele2 en de overige providers zijn de enige providers die winnen. De ondervraagden zeggen de keuze voor een mobiele aanbieder vooral te baseren op de prijs en op de kwaliteit van de internetverbinding.

Simyo en Hollands Nieuwe populairder
De submerken Hollands Nieuwe en Simyo komen als winnaars uit de bus. Vodafone’s Hollands Nieuwe groeide het afgelopen jaar met 300 procent. Simyo van KPN groeide met 60 procent.

De grote merken hebben niet veel last van de ‘weglopende’ klanten. Door de submerken aan te bieden, kunnen KPN en Vodafone alsnog verdienen.

Telefoonmerken groeien ook niet
Ook de telefoonmerken zien weinig groei. Nederlanders zijn niet snel geneigd een nieuwe telefoon te kopen. 55 procent van de ondervraagden zegt de smartphone alleen de te vervangen als het toestel kapot is. Dat is niet zo bij Apple-gebruikers. Zij kopen een nieuwe iPhone zodra er een nieuw model uit komt.

Doordat Nederlanders hun toestel pas vervangen als deze kapot is, wordt sim only steeds populairder, volgens Deloitte. Ongeveer 37 procent van de consumenten heeft een sim only abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *