Simonlyvergelijken.net

De grote Amerikaanse provider AT&T stopt met 2G. De provider heeft het netwerk inmiddels al uitgeschakeld, zodat de mobiele aanbieder aan de slag kan gaan met 5G. De voorbereiding van het uitschakelen van het netwerk duurde vier jaar.

2G uit, ruimte voor 5G

AT&T heeft het twintig jaar oude GSM-netwerk uitgeschakeld om ruimte te kunnen maken voor 5G. Dat schrijft de provider op haar website. Telefoons die geen 3G of 4G ondersteunen, kunnen geen verbinding meer maken met het netwerk. De provider was al een tijd bezig klanten te waarschuwen.

Volgens de mobiele aanbieder is het uitzetten van het oude GSM-netwerk een opmaat naar 5G. Dat mobiele netwerk gaat waarschijnlijk pas volgend jaar de standaard worden, maar sommige providers beginnen dit jaar al met het implementeren van nieuwe technieken.

Meer capaciteit

Door oude netwerken uit te schakelen, kunnen providers meer capaciteit aanmaken voor nieuwere technieken. De frequenties kunnen dan gebruikt worden voor 3G, 4G en 5G. Er is meer ruimte voor mobiel internet bij de provider.

Benelux

In de Benelux zal 2G nog niet uitgeschakeld worden. In ons land zijn onder meer slimme energiemeters, auto’s en tal van machines verbonden met het oude netwerk. De prijzen van de modems die nodig zijn voor een verbinding met 2G zijn lager dan van modems met indersteuning voor 3G of 4G. Daarom werken veel machines nog op het oude netwerk.

In Amerika zal het uitschakelen van 2G niet leiden tot afbraak van masten. Er komt nieuwe netwerkapparatuur in, die een schakeling tussen 2G, 3G en 4G mogelijk maakt. Providers kunnen de masten daarmee op afstand bedienen. Het beperken van oude technieken is daardoor eenvoudig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *