Simonlyvergelijken.net

Mobiele aanbieder Hollandsnieuwe geeft tijdens de kerstdagen gratis dataverkeer weg. Alle klanten van de provider mogen op 25 en 26 december onbeperkt data verbruiken. Het verbruik wordt op pauze gezet.

Niet voor iedereen
De actie geldt niet voor iedereen. Alleen klanten met een abonnement met mobiele data kunnen gebruikmaken van de actie. Klanten die een abonnement hebben zonder mobiele data (Sim Only 75, Sim Only 150 en Sim Only 175) kunnen er dus niet van profiteren.

Wie wel een abonnement heeft met mobiele data, hoeft zelf geen actie te ondernemen. Hollandsnieuwe zet het dataverbruik op ‘pauze’. Abonnees kunnen data verbruiken, maar het telt niet mee. De actie geldt alleen voor gebruik van data binnen Nederland.

In navolging van Vodafone
HollandsNieuwe is niet de enige provider die gratis data weggeeft. Moederbedrijf Vodafone maakte eind november ook al bekend gratis data weg te geven tijdens eerste en tweede kerstdag. Alle abonnees mogen gratis en onbeperkt binnen Nederland data verbruiken.

Pieken
Naar verwachting zal het dataverkeer ook dit jaar weer pieken. Op eerste kerstdag lag vorig jaar het totale verkeer via mobiel internet 30 procent hoger dan op een normale werkdag. Het dataverkeer lag zelfs 70 procent hoger dan op 25 december 2013.

De meeste mensen maken gebruik van het internet rond 21.15 uur. Op tweede kerstdag lag het gemiddelde in 2014 ongeveer 40 procent hoger dan op een normale werkdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *