Simonlyvergelijken.net

Vodafone-klanten hebben het afgelopen half jaar gemiddeld meer data verbruikt. Het gemiddelde dataverbruik groeide met ongeveer 73 procent tegenover vorig jaar. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van de mobiele aanbieder.

Explosieve groei
Vodafone ziet het dataverbruik nog altijd explosief groeien. In het afgelopen half jaar steeg het dataverkeer met ruim 73 procent ten opzichte van het eerste half jaar van 2014. Gezamenlijk verbruikten Nederlandse Vodafone-gebruikers ongeveer 16.574 terabyte aan dataverkeer. Een terabyte is 1000 gigabyte.

Per maand verbruikt één klant ongeveer 535 MB. In het laatste kwartaal van dit jaar steeg het gemiddelde zelfs naar 744 MB per klant per maand. Vodafone heeft ongeveer 5,2 miljoen klanten.

Minder geld uitgegeven
Abonnees van Vodafone hebben het afgelopen jaar meer data verbruikt, maar minder geld uitgegeven aan een abonnement. Ze geven gemiddeld 33,20 euro per maand uit voor mobiele telefonie. Vorig jaar was dat nog 33,60 euro. De algehele omzet is wel gestegen, met 1,1 procent. Daarmee komt Vodafone op een omzet van 883,7 miljoen euro.

Klanten kwijt
Het telecombedrijf is veel klanten kwijtgeraakt. 73.000 consumenten stapten over op een andere mobiele aanbieder, of stopten met het gebruik van de diensten van Vodafone. Volgens de mobiele aanbieder heeft het vooral te lijden onder het verlies van prepaid-klanten. Het aantal abonnees is namelijk wel gestegen; van 3,836 miljoen abonnees naar 3,852 miljoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *