Simonlyvergelijken.net

Het bezit van smartphones en tablets is in het laatste half jaar niet meer gegroeid. Op dit moment bezit 80 procent van alle Nederlanders een smartphone. 65 procent heeft een tablet. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker GfK.

Zelfde cijfers
Er is geen groei meer te zien in het bezit van smartphones en tablets. Een half jaar geleden had 65 procent van de Nederlanders een smartphone. 65 procent had toen een tablet. Die cijfers blijven gelijk.

Jongeren trekken het gemiddelde nog flink naar boven. Het smartphonebezit ligt in deze groep op 93 procent. Daarmee bezitten bijna alle jongeren een smartphone. Bij de 65-plussers heeft ongeveer 65 procent een smartphone. Er zijn nu zo’n 10,6 miljoen smartphones in Nederland.

Tablets
Volgens GfK zijn er momenteel ongeveer 8,6 miljoen tablets in gebruik. Wie kijkt naar het verloop van de afgelopen jaren, ziet een constante groei. Vorig jaar december had 61 procent van alle Nederlanders een tablet. Dat is nu ongeveer 65 procent.

Smartwatches
Voor smartwatches lijken we niet echt warm te lopen. Dat is opmerkelijk: de verwachting was dat smartwatches juist een enorme opmars zouden maken. Het is nog een relatief jonge markt.

Vorig jaar gaf 17 procent van alle Nederlanders aan van plan te zijn een smartwatch te kopen. Voor komend jaar daalt de verwachting met tien procentpunten. Nog slechts zeven procent is van plan een smartwatch te kopen. Waarom dat aandeel daalt, wordt niet duidelijk uit het onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *