Simonlyvergelijken.net

Nederlanders gebruiken steeds minder vaak 3G. Afgelopen kwartaal gebruikten we voor het eerst minder mobiele dataverkeer via 3G dan het kwartaal ervoor. Het dataverkeer via 4G nam juist toe. Dat blijkt uit cijfers van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

717 miljoen MB minder verbruik op 3G

Afgelopen kwartaal gebruikten Nederlanders zo’n 717 miljoen MB minder dataverkeer op het 3G-netwerk. Dat blijkt uit de Telecommonitor van de Autoriteit Consument en Markt. Uit de monitor wordt niet duidelijk waardoor de daling veroorzaakt wordt.

De ACM speculeert dat het dataverbruik in het vierde kwartaal juist relatief hoog was vanwege acties van providers in dat kwartaal. Of de daling ook de komende kwartalen doorzet, is nog maar de vraag. Dat zal uit de komende cijfers moeten blijken.

Veel meer verbruik 4G

De toename van het gebruik van 4G zet stevig door. Het afgelopen kwartaal gebruikten Nederlandse mobiele internetters meer dan een miljard MB’s meer dan in het vierde kwartaal van 2015.

De meeste grootverbruikers zitten bij KPN; die provider heeft het grootste aandeel in het dataverbruik. Zo’n 40 tot 45 procent van het totale verbruik komt van klanten van KPN. Vorig kwartaal was dat aandeel nog 35 tot 40 procent. Zo’n 20 tot 25 procent is afkomstig van T-Mobile en Vodafone, de rest van andere providers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *