Simonlyvergelijken.net

Veertien Europese landen maken zich grote zorgen over de afschaffing van de roamingtarieven. Nederland is één van de landen die vrezen dat het afschaffen van aparte tarieven voor roaming zal leiden tot hogere nationale tarieven.

Het voorstel over roaming

In Brussel wordt vandaag overlegd over het voorstel van de Europese Commissie om per juni 2017 een einde te maken aan de extra kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon in het buitenland. Wie nu in een ander Europees land belt, sms’t of internet, moet een toeslag betalen. Daar wil de Commissie vanaf.

Vanaf 17 juni 2017 moeten Europeanen zonder extra kosten en tegen eigen nationale tarieven kunnen bellen, sms’en en internetten. De verbruikte MB’s, belminuten en sms’jes moeten uit dezelfde bundel gaan als bij verbruik in Nederland.

Gebruik in eigen land duurder

Nu berekenen telecomproviders nog onderling een tarief aan elkaar voor gebruik van elkaars netwerken in het buitenland. Als de binnenlandse tarieven lager komen te liggen dan de buitenlandse, maken de providers verlies.

Daarom zijn veertien Europese lidstaten bang dat het gebruik in eigen land duurder gaat worden. Anders kunnen de providers de hoge afwikkelingstarieven die ze aan elkaar doorberekenen niet betalen.

Overleg

Vandaag wordt in Brussel gesproken over hoe de aparte tarieven voor roaming toch in 2017 kunnen worden afgeschaft, zonder dat dit nadelige gevolgen heeft voor de tarieven in eigen land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *