Simonlyvergelijken.net

Er moet een einde komen aan wegvallende telefoongesprekken bij de landsgrenzen. Daarover is een amendement van de Nederlandse Europarlementariër Cora van Nieuwenhuizen (VVD) aangenomen.

Geen bereik
Wie regelmatig privé of zakelijk naar het buitenland reist, wordt geconfronteerd met wegvallende telefoongesprekken bij de grens. Mensen die in de grensstreek wonen, hebben regelmatig geen of slecht bereik. Zodra ze de landsgrenzen passeren, valt het gesprek helemaal weg.

De Nederlandse Europarlementariër Cora van Nieuwenhuizen heeft zich daarover beklaagd. Volgens de VVD’er is dat niet meer van deze tijd. Er zijn technieken om een telefoongesprek over te laten schakelen naar een buitenlands netwerk. Dat wordt nu nog maar zeer zelden gedaan.

Amendement

Van Nieuwenhuizen diende een amendement in bij het Europees Parlement in Straatsburg. Dat amendement werd gisteren aangenomen. Dat betekent concreet dat de Europese Commissie nu met een plan moet komen om het probleem op te lossen.

Grensoverschrijdend belverkeer was al mogelijk
Dat er nu zoveel problemen zijn met bellen bij de grens, is opvallend. Dertien jaar geleden maakte T-Mobile het al mogelijk voor Nederlandse klanten om bellend de Duitse grens te passeren. Daarbij moest de gebruiker de telefoon wel overschakelen op het Duitse netwerk.

Als een telefoongesprek in Nederland was gestart, kon men tegen het Nederlandse tarief het telefoongesprek op het Duitse netwerk afronden. Na de introductie van de dienst heeft T-Mobile het niet actief gepromoot. De mogelijkheid lijkt inmiddels alweer verdwenen te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *