Simonlyvergelijken.net

De markt voor mobiel internet groeit razendsnel in Marokko. Het aantal gebruikers op de 4G-netwerken stijgt met maar liefst 21 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Marokkaanse telecomtoezichthouder ANRT.

Mobiel internet fors populairder

Sinds kort kunnen Marokkaanse consumenten gebruikmaken van 4G-netwerken. Dat lijkt de motor te zijn achter de flinke stijging van het mobiele internetgebruik. Sinds december 2016 is het aantal gebruikers van een 4G-netwerk toegenomen tot 4,3 miljoen. Dat is een stijging van maar liefst 21 procent, in een relatief korte periode.

Uit cijfers van de ANRT blijkt ook dat er ook veel meer mobiele gebruikers in algemene zin bij zijn gekomen. De telecomproviders zagen een toename van 1,15 miljoen gebruikers. Dat komt neer op een groeipercentage van ruim 26 procent.

Abonnement niet populair

In Marokko zijn (sim only) abonnementen niet populair. De meeste consumenten maken nog gebruik van prepaid. Dat is al jaren zo. Maar liefst 38,68 miljoen Marokkanen vinden het prepaid opwaarderen nog steeds een handigere manier van mobiel telefoneren dan het afsluiten van een maandelijks abonnement.

Volgens de onderzoekers van de ANRT hebben 3,1 miljoen consumenten een mobiel abonnement. Dat is zeer weinig; er waren aan het einde van 2016 in totaal zo’n 41,5 miljoen gebruikers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *