Simonlyvergelijken.net

De mobiele aanbieder Elephant Talk (ET) gaat stoppen. Na 1 januari staakt de provider haar diensten. De aanbieder is onderdeel van de mobiele virtuele netwerkoperator 88Mobile en levert de netwerken en infrastructuur. 88Mobile bevestigt het eind van ET aan Telecompaper.

Op zoek naar een oplossing

88Mobile is op het moment bezig een oplossing te vinden voor het stoppen van Elephant Talk. Het bedrijf vertrouwt erop dat bestaande klanten gewoon gebruik kunnen blijven maken van de dienst. Dat zou betekenen dat een ander bedrijf de dienstverlening overneemt. Er wordt nog onderhandeld.

Elephant Talk levert sinds 2008 telecomdiensten op het netwerk van T-Mobile. De provider is al het zoveelste dochterbedrijf dat ermee stopt. ClubMobiel stopte eerder dit jaar en Open Mobile is failliet. Elephant Talk levert nu ook nog diensten aan Speak Up, het moederbedrijf van onder anderen Choozze.

Zwarte tijden voor Elephant Talk

Het telecombedrijf verkeert al een flinke tijd in financieel zwaar weer. De traditionele diensten voor vaste telefonie werden een paar jaar geleden al afgebouwd. Elephant Talk begon daarna aan een overgang naar andere nieuwe diensten, zoals mobiele telefonie en managed security.

De provider was een beursgenoteerd bedrijf op de beurs in New York. NYSE MKT heeft de beursnotering al een paar keer opgeschort sinds 2013. Daarna werd de notering weer vrijgegeven, in afwachting van duidelijkheid over de financiële problemen bij ET. In september werd weer een voorwaardelijk uitstel van betaling gemeld. Eerder deze maand meldde de provider dat het bedrijfsonderdeel ValidSoft is verkocht aan het management.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *