Simonlyvergelijken.net

Het eerste onderdeel voor 5G is eerder klaar. De standaardisatiegroep 3GPP heeft daarom de planning voor 5G aangepast. De deadline wordt vervroegd voor één onderdeel.

Ontwikkeling 5G

De standaardisatiegroep 3GPP is hoofdzakelijk een groep bedrijven die bezig zijn met de ontwikkeling van de nieuwe techniek. Deze bedrijven hebben besloten om de deadline te vervroegen voor een onderdeel waar veel vraag naar is vanuit de markt.

Het gaat om snel mobiel internet, het zogenaamde ‘eMMB’: enhanced Mobime Broadband in nieuwe frequentiebanden. Die frequenties zijn 28 GHz en 37 GHz.

Maart 2018

In maart 2018 moet de standaard klaar zijn voor Non-Stand Alone (NSA). Dat is de modus waarin de nieuwe techniek wordt gebruikt voor dataverbindingen. De doorgifte gebeurt via een zogenaamde ‘anker’-vergunning. Dat werkt via een bestaand LTE (4G)-netwerk.

Standard Alone (SA) moet in september 2018 klaar zijn, volgens de oorspronkelijke planning. Het voorstel voor een extra tussenstap was al eerder aangekondigd door een groep bedrijven.

Voor consumenten en bedrijven

De eerste toepassingen van de nieuwe techniek zijn te vinden in snel breedband voor consumenten en bedrijven. Voor de aanleg hiervan zijn geen kabels nodig. Het gaat dan alleen om de toepassingen voor Non-Stand Alone 5G NR (NSA 5G NR).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *