Simonlyvergelijken.net

Bijna een vijfde van de Nederlanders boekt een hotel-, of vliegticket online via een mobiel toestel. De meeste boekingen worden nog steeds vanaf een computer gedaan, maar de mobiele telefoon raakt steeds meer in trek. 22 procent van alle online reisboekingen in Nederland komt vanaf een smartphone of tablet. Dat blijkt uit cijfers van het internationale Travel Flash Report van Criteo.

Online mobiel een reis boeken

Nederlanders boeken vaker mobiel dan consumenten in andere landen. In Duitsland vindt ongeveer negentien procent van de online reisboekingen plaats vanaf een mobiel. In België is dat ongeveer zeven procent. De smartphone wordt in België verkozen boven een tablet. 52 procent van de Belgen gebruikt bij het mobiel boeken van een reis een smartphone.

Duitsers gebruiken vaker een tablet dan een smartphone, hoewel de cijfers niet ver uit elkaar liggen. In 52 procent van de gevallen gebruikt de Duitse consument een tablet.

Steeds meer boekingen via een app

Dat steeds meer boekingen via een app gebeuren, is een internationale trend. In december 2015 werd 54 procent van de mobiele reisboekingen gedaan vanuit een app. Dat is een stijging van veertig procentpunten ten opzichte van anderhalf jaar daarvoor.

Hotels en appartementen

Vooral hotels en appartementen worden geboekt via een mobiel toestel. Pakketreizen worden in 24 procent van de gevallen geboekt vanaf een mobile device. Bij huurauto’s is dat ongeveer twintig procent. Vliegtickets en treinkaartjes worden het minst vaak gekocht vanaf een smartphone of tablet, met respectievelijk vijftien en achttien procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *