Simonlyvergelijken.net

Een derde van de Nederlanders vindt het vervelend om gebeld te worden onder het eten. Dit blijkt uit onderzoek door Simonlyvergelijken.net onder 1350 respondenten van verschillende leeftijden. Veel geven aan dat het avondeten een moment van de dag is waar ze liever niet worden gestoord.
Ondanks je het niet kan bepalen wanneer je wordt gebeld, zijn ze het wel met elkaar eens dat het meest vervelende moment om gebeld te worden onder het avond eten is. Op een goede tweede plek staat met bijna 25% een wc-bezoek als vervelend moment om gebeld te worden. Men geeft ook aan dat ze liever de telefoon dan niet opnemen.

Resultaten onderzoek naar momenten om gebeld te worden.

 

Telemarketing en anonieme oproepen

Tijdens het onderzoek heeft ook 54,4 procent aangegeven dat ze het vervelend vinden om gebeld te worden door bedrijven die iets willen verkopen of aanbieden. Ook laten ze weten liever niet te worden gebeld door anonieme nummers.
Dit is ook af te leiden aan de populariteit van het Bel-me-niet register waar inmiddels meer dan 9 miljoen mensen hebben aangegeven liever niet meer te worden gebeld door telemarketing bedrijven.

Mobiele gesprekken nemen af

Zo was het jaren geleden nog populair als je telefoon roodgloeiend stond, inmiddels zijn tijden veranderd en bellen mensen alleen nog als het niet anders kan. Het is vandaag de dag populairder als meer volgers of vrienden hebt op social media. Elke mobiele gebruiker is tegenwoordig voorzien van een internet-bundel of wifi verbinding, en stuurt vele malen liever een chat bericht dan een spraakoproep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *