Simonlyvergelijken.net

Tele2 moet binnen nu en een jaar winstgevend worden. Dat zegt CEO Malin Holmberg. Het bedrijf had eind 2016 een marktaandeel rond de 5 procent, is de verwachting van telecomexperts. Op termijn moet dat aandeel groeien naar 20 procent, is de doelstelling.

Succesvol met 4G

Tele2 kende een succesvol 2016 dankzij haar 4G-netwerk. Mogelijke verklaring is dat het bedrijf zich specifiek focuste op de afronding en de uitrol van het nieuwe netwerk. Met het netwerk werd de provider in staat gesteld een stevig klantenbestand op de zetten.

De provider wilde begin 2016 al aan de slag met de doelstellingen om een substantieel klantenbestand op te zetten en het 4G-netwerk beschikbaar te maken, maar dat kon pas nadat het netwerk was opgeleverd

Ambitie Tele2

Volgens CEO Holmberg is het duidelijk welke kant het op moet met de provider: “Onze ambitie is bekend. Wij willen op termijn een aandeel op de mobiele markt van 20 procent. In 2016 hebben we op dat vlak al voldaan aan een tussendoelstelling om bijna 20 procent van de zogenoemde churnmarkt naar ons toe te trekken”, zegt ze in een interview met Telecompaper.

Voor de directrice is dat nog niet genoeg. Ze wil dat Tele2 dit jaar een marktaandeel behaalt ‘waarin het bedrijf winstgevend is’. De provider wil de groei doorzetten en daarvoor heeft Tele2 twee middelen beschikbaar: keuzevrijheid en grote databundels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *