Simonlyvergelijken.net

Deutsche Telekom heeft de Nederlandse tak van T-Mobile te koop gezet. Het moederbedrijf van T-Mobile Nederland zou de Zwitserse bank Credit Suisse in de arm hebben genomen om het telecombedrijf te verkopen. Dat meldt Bloomberg. 

Schuld afbetalen
Als T-Mobile Nederland verkocht wordt, kan dat het moederbedrijf ongeveer 5 miljard euro opleveren. Dat geld kan gebruikt worden om de gemaakte schulden af te bouwen. Daarnaast wil Deutsche Telekom graag meedoen aan de aankomende spectrumveiling in de Verenigde Staten. Bij zo’n veiling verkoopt de Amerikaanse FCC licenties om te mogen uitzenden op frequenties voor mobiele providers.

Overigens is het niet zeker dat de Nederlandse tak van T-Mobile verkocht wordt. Het bedrijf kan volgens ingewijden altijd nog bepalen de activiteiten zelf te houden.

Ziggo als geïnteresseerde
De meest logische kandidaat is Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo. Daarnaast zien investeringsmaatschappijen mogelijk ook brood in de Nederlandse provider. Eerder ketsten fusiebesprekingen met Vodafone al af.

Of een eventuele fusie tussen Ziggo en T-Mobile waarschijnlijk is, is nog maar zeer de vraag. Als Ziggo T-Mobile Nederland helemaal wil overnemen, zal de overheid streng toetsen. Sinds het afkeuren van een fusie in Denemarken staat de Europese Commissie te boek als bijzonder kritisch.

630 miljoen
T-Mobile Nederland leverde vorig jaar een bedrijfsresultaat van 630 miljoen euro. De omzet bedroeg 1,55 miljard euro. Daarmee was het Nederlandse onderdeel goed voor 2,5 procent goed voor de totale opbrengsten van Deutsche Telekom. Het bedrijf haalt het grootste deel van de omzet uit Duitsland en de Verenigde Staten.

Daarom is het ook aantrekkelijk voor Deutsche Telekom om de Nederlandse tak te verkopen. Als het bedrijf de veiling in de Verenigde Staten wint, zal dat de positie van het telecombedrijf in de VS flink versterken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *