Simonlyvergelijken.net

Deutsche Telekom gaat in het buitenland klanten gratis video en muziek aanbieden binnen abonnementen. Er werd gespeculeerd dat het bedrijf daar plannen toe zou hebben en die plannen zijn nu bevestigd.

StreamOn bij MagentaMobil van Deutsche Telekom

Het telecombedrijf geeft klanten van Magenta Mobil gratis video en muziek, als zij de dienst ‘StreamOn’ afnemen. Het gaat daarbij om zero-rating. Dat houdt in dat de klant profiteert van gratis voordelen bij afname van een abonnement.

De verbruikte data voor video en muziek gaat niet van de databundel af. Bij het M-abonnement geldt dat alleen muziek gratis is. Bij de abonnementen L, L Plus, L Premium en L Premium Plus wordt ook gratis video aangeboden.

Voor bestaande en nieuwe klanten

Het aanbod is geldig voor nieuwe en bestaande klanten. Het streaming aanbod bestaat uit aanbieders als Apple Music, Amazon, Napster, Netflix, Sky Go, YouTube en ZDF.

In de toekomst wil Deutsche Telekom nog meer streaming partners aan de lijst toevoegen. Het nieuwe aanbod komt na de introductie van de dagvariant, die in de herfst van vorig jaar werd aangeboden. Klanten kregen toen een hele dag lang onbeperkt data, voor vijf euro.

Klanten lokken

In de Verenigde Staten probeert de Amerikaanse tak van DT-klanten  weg te likken bij AT&T en Verizon. Het bedrijf verlaagt zijn prijzen sterk en doet actief aan zero-rating. Daarbij kan audio en video gestreamd worden, zonder dat dit ten koste gaat van de databundel.

De Nederlandse wet verbiedt zero-rating. Toen de Nederlandse tak van Deutsche Telekom, T-Mobile, datavrije muziek introduceerde, startte de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een onderzoek in. In de wet staat namelijk dat aanbieders van vaste en mobiele internetverbindingen geen enkele invloed mogen uitoefenen op de diensten die op de verbinding worden gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *