Simonlyvergelijken.net

In 2015 gebruikten we vooral apps voor Emoji’s en productiviteit. Dat blijkt uit onderzoek van analysebureau Flurry. Het bureau komt een week na de start van 2016 met de cijfers.

Meer gebruik van apps
Uit de analyse van Flurry blijkt dat we in 2015 fors meer apps op onze smartphones hadden staan. We gebruikten maar liefst 58 procent vaker een app. De meest gedownloade apps komen uit de categorieën ‘Personaliseren’, ‘Nieuws en Magazines’, en ‘Productiviteit’.

We downloadden vooral Emoji-keyboards. Emoji’s zijn aangepaste smileys en emoticons, die direct verzonden kunnen worden. iOS-gebruikers downloadden ook andere toetsenborden, zoals Swype en gif-toetsenborden. Recent kwam zelfs de Amerikaanse celebrity Kim Kardashian met een eigen toetsenbord. Dat werd zo populair, dat de App Store tijdelijk platlag.

Nieuws en Productiviteit
De categorie ‘Nieuws en Productiviteit’ werd ook fors populairder. Binnen deze categorie werden vooral Gmail, Slack, Google Docs en Microsoft Office vaak gedownload. Slack is een applicatie waar complete projectteams contact met elkaar kunnen houden. Het is een zakelijke chatapplicatie.

Daarnaast gebruikten we veel lifestyle- en shopapplicaties. Van alle online aankopen die wereldwijd werden gedaan, kwam 40 procent van een mobiele applicatie.

iPhone het populairst
Verder blijkt uit de analyse van Flurry dat de iPhone van Apple het afgelopen jaar het populairst was. Vooral toestellen met een medium grootte, zoals de iPhone 6S, waren populair.

65 procent van alle toestellen had een medium grootte. Slechts 12 procent van de verkochte toestellen hadden een grootte van 5,5 inch of meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *