Simonlyvergelijken.net

Het dataverbruik bij mobiele aanbieder Vodafone is meer dan verdubbeld. Het verbruik steeg met 55 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Dat blijkt uit de jaarcijfers van het telecombedrijf.

Vodafone: “Dataverbruik stijgt dankzij 4G”

Volgens de provider is het dataverbruik zo hard gestegen dankzij de groeiende verkoop van mobiele toestellen die ondersteuning voor 4G bieden. Aan het einde van het boekjaar hadden twee miljoen abonnees een toestel dat geschikt is voor 4G en 4G+.

Het dataverbruik mocht dan wel met 55 procent stijgen, maar het aantal mobiele aansluitingen daalde met 2,5 procent. Dat houdt in dat Vodafone nu nog 5,03 miljoen mobiele klanten heeft. De provider merkte vooral dat prepaidklanten steeds schaarser worden.

Lichte stijging omzet

De omzet is in het afgelopen jaar licht gestegen. De provider wist de omzet met 0,3 procent ten opzichte van het vorige boekjaar te laten groeien.

Vooral bij de vaste telecomdiensten zorgden ervoor dat de omzet steeg. Vodafone Thuis, een abonnement met vaste televisie, internet en telefonie heeft inmiddels 106.000 abonnees. De vaste telecomdiensten zorgden voor een compensatie van het verlies bij de mobiele omzet.

Goedkopere abonnementen

Klanten betalen ook steeds minder aan Vodafone voor een abonnement. Gemiddelde betaalt een Vodafone-klant 30,50 euro, terwijl dat vorig jaar nog 32,70 euro was. Dat is een daling van 6,7 procent.

Prepaid-klanten betalen wel iets meer. Vorig jaar betaalden zij 3,60 euro. Dat is nu 4,10 euro. Zoals gezegd neemt het aantal prepaid-abonnees uit. Vodafone werkt met een zogenaamd ‘boekjaar’, waarbij het jaar begint op 1 april 2015 en eindigt op 31 maart 2016.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *