Simonlyvergelijken.net

Het maandelijkse dataverbruik van T-Mobile groeit. Klanten van de mobiele aanbieder verbruiken momenteel gemiddeld 1,2 gigabyte per maand aan mobiel dataverkeer. Dat sluit aan bij de verwachting voor heel 2016: de aanbieder verwacht een ‘data explosie’.

Data explosie
Marco Klein, directeur van T-Mobile Nederland, zegt een data explosie op het netwerk van T-Mobile te verwachten. Het dataverbruik van T-Mobile steeg in 2015 flink. Een klant van de aanbieder verbruikt gemiddeld 1,2 gigabyte per maand.

Dat de provider nu met cijfers komt, is geen toeval. KPN meldde op het zelfde moment ook details over het dataverbruik. KPN-klanten verbruiken iets meer data: zo’n 1,3 gigabyte per maand.

Aangepaste abonnementen
Naar verwachting zal T-Mobile ook in 2016 haar abonnementen weer aanpassen. Op die manier wilde aanbieder van mobiele telefonie zo goed mogelijk aansluiten bij de wensen van de klant. Eerder kwam T-Mobile met het nieuws de videodienst Knippr aan te gaan bieden. Daarmee kunnen klanten van de provider via 4G televisiekijken. Dat zal ook bijdragen aan een flinke stijging van het mobiele dataverkeer.

T-Mobile gaat ook meer dan ooit inzetten op de zakelijke markt. De provider gaat bijvoorbeeld samenwerken met vliegmaatschappij KLM. T-Mobile gaat voor de vliegmaatschappij mobiele communicatiediensten leveren. Het voornemen is om met meer bedrijven dit soort grote contracten te sluiten.

In de etalage
Er gaan ook al lange tijd geruchten dat de Nederlandse tak van de mobiele aanbieder in de etalage zou staan. Volgens de directeur doen dat soort geruchten altijd de ronde. Voorlopig valt er geen overname te verwachten, volgens directeur Klein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *