Simonlyvergelijken.net

De mobiele aanbieder Clubmobiel stopt er mee. Het is de uitbater van onder andere Ajax Mobiel, Feyenoord Mobiel en PSV Mobiel. Wie een mobiel abonnement had bij één van de clubs, kan nu klant worden van Simpel.

Te weinig klanten voor Clubmobiel

Clubmobiel had ongeveer 4.500 Nederlandse klanten. Dat is te weinig om een rendabele provider te zijn, en daarom heeft de provider besloten de activiteiten te staken. De mobiele aanbieder verwachtte ook niet in de toekomst nog te kunnen concurreren tegen andere aanbieders.

De provider bood de mogelijkheid aan grote voetbalclubs om onder eigen naam mobiele diensten aan te bieden. Supporters van Nederlandse voetbalclubs konden op die manier hun club steunen en sponsoren.

Overstap naar Simpel

Wie klant was van Clubmobiel, heeft een overstapaanbod gekregen van mobiele provider Simpel. De klant bepaalt zelf of hij of zij overstapt naar Simpel. Klanten die niet ingaan op het aanbod kunnen op eigen initiatief overstappen naar een andere provider.

Een andere optie is om de mobiele aansluiting te laten verlopen. Het is niet de eerste keer dat Simpel ex-klanten van providers aanbiedt om over te stappen. Toen de freemium provider Choozze haar activiteiten staakte, bood Simpel klanten ook aan om over te stappen.

Deel van de omzet naar de clubs

Clubmobiel gebruikte niet alle omzet om de mobiele dienst te verbeteren, maar een deel van de omzet ging naar de clubs. Ajax, FC Groningen, Vitesse, PSV, NAC, NEC, FC Utrecht, Feyenoord, RKC Waalwijk, Heracles, VVV-Venlo, Excelsior, ADO-Den Haag en FC Twente maakten gebruik van de diensten van Clubmobiel. Via deze clubs had de provider ongeveer 4500 klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *