Simonlyvergelijken.net

De provider Choozze stopt met haar freemium activiteiten. Daarmee komt een eind aan het abonnement Choozze Zero. Bij dat abonnement konden klanten maandelijks voor 100 minuten sms’jes belminuten en MB’s verbruiken. Daarvoor hoefde men alleen eenmalig 25 euro te betalen. Dat stopt nu, meldt de provider.

Aanvullende bundels
De aanbieder van zogenaamde freemium abonnementen (gratis abonnementen), had als businessmodel om aanvullende bundels aan te bieden. Wie meer gebruikte dan 100 belminuten, sms’jes of MB’s, kon een abonnement kopen. Op die manier wilde de provider haar dienst in de lucht houden.

Nu komt er een eind aan het freemium businessmodel. Vandaag maakte de provider bekend de stekker uit haar Zero-abonnement te trekken. Bestaande klanten kunnen overstappen naar Choozze Bright. Voor dat abonnement moet wel maandelijks betaald worden. Wie daar geen gebruik van wil maken, wordt afgesloten.

Kosten afkopen
Met het Bright-abonnement kunnen klanten de maandelijkse kosten van 35 euro afkopen voor 3, 6 of 12 maanden. Klanten die het abonnement afkopen, krijgen omgerekend 5 euro per maand korting. Het abonnement biedt 500 belminuten, 500 sms-berichten en 5 gigabyte mobiel internet. De bundel is ook geldig in de hele Europese Unie.

Volgens Choozze is de missie nu volbracht. Het unieke freemium model heeft de markt flink op zijn kop gezet. Concurrenten hebben de prijzen verlaagd en de voorwaarden verbeterd. Daarom is het Zero-abonnement, volgens de provider, niet meer nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *