Simonlyvergelijken.net

De freemium provider Choozze sluit alle klanten die de afgelopen tijd zijn afgesloten omdat ze te weinig gebruik hebben gemaakt van de dienst, weer aan. Dat meldt Tweakers.

Gratis dienst
Choozze is een zogenaamde freemium provider. De mobiele aanbieder biedt letterlijk gratis abonnementen aan. Klanten kunnen daarmee 100 minuten bellen, 100 sms’jes sturen en 100 MB aan dataverkeer per maand verbruiken. Daarvoor is slechts een eenmalige simkaart van 25 euro nodig.

De provider mag volgens haar voorwoorden klanten afsluiten die niet genoeg gebruikmaken van de dienst. Veel Choozze-abonnees gebruiken de aansluiting vooral om bereikbaar te zijn en te kunnen sms’en en bellen in noodgevallen. De verbinding wordt dus wel gebruikt, maar niet genoeg.

Kritiek
In de algemene voorwaarden stond dat de klant tenminste eens in de drie maanden zelf moet bellen, sms’en of internetten via zijn of haar Choozze-aansluiting. Wie dat niet deed, kon worden afgesloten. De afgelopen tijd voegde de provider de daad bij het woord.

Er ontstond een storm van kritiek rondom de provider toen men actief klanten ging afsluiten. Daarom is besloten de richtlijn uit de algemene voorwaarden te schrappen. Alle afgesloten klanten worden weer aangesloten.

Meer verbruiken
Wie juist meer verbruikt dan 100 belminuten, 100 sms’jes en 100 MB dataverkeer, kan een abonnement afnemen. Het abonnement met de naam ‘Choozze Bright’ kost 35 euro per maand. De klant krijgt dan 500 belminuten, 500 SMS berichten en 5 gigabyte dataverkeer.

De bel- en sms-bundel is geldig in de hele Europese Unie. De omzet die het bedrijf met de extra bundels behaalt, zou voldoende zijn om haar ‘freemium model’ in leven te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *