Simonlyvergelijken.net

Auto- en motorfabrikant BMW introduceert de simkaart voor haar motorfietsen. Daarmee moet het mogelijk worden om noodtelefoontjes te plegen. Het systeem met de naam ‘eCall’ moet vanaf 2018 toegankelijk worden.

Simkaart voor noodgevallen

De simkaart is niet bedoeld om mee te telefoneren, maar om noodgevallen te melden. De naam ‘eCall’ is dan ook kort voor ‘Emergency Call’. Vodafone gaat de netwerkdiensten ervoor leveren. Het systeem wordt beschikbaar op de nieuwe zescillinder toermotorfiets K 1600 GT.

Het systeem werkt als volgt: BMW levert een motorfiets waar een M2M-module is toegevoegd onder het zadel. Dat systeem detecteert automatisch de positie. Als het systeem denkt dat er sprake is van een ongeval, wordt er direct melding gemaakt aan de centrale van BMW.

Sneller hulp krijgen

Volgens BMW en Vodafone moeten hulpdiensten straks twee keer zo snel ter plaatse kunnen zijn. De auto- en motorfabrikant levert eCall niet alleen voor motorfietsen, maar ook voor auto’s. Inmiddels heeft de fabrikant al 150.000 voertuigen uitgeleverd met een Vodafone simkaart.

Wereldwijd heeft de provider zo’n 10 miljoen voertuigen voorzien van simkaarten. Los daarvan heeft BMW ook een contractlopen met het moederbedrijf van T-Mobile, Deutsche Telekom. Die aanbieder levert 4G internet voor in auto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *