Simonlyvergelijken.net

Telecomprovider *bliep is overgenomen door Artilium, dat diensten in de MVNO-sector aanbiedt. Dat blijkt uit berichtgeving van het bedrijf die maandag naar buiten kwam. De jongerenprovider werd eerder nog failliet verklaard, maar krijgt door de overname al snel een doorstart. Met de overname zou naar verluidt een prijs van bijna twee ton zijn gemoeid, waarvan een kwart uit aandelen zou bestaan.

Het oorspronkelijke bedrijf bestond sinds 2012. Toen werd, met financiële steun van de Telegraaf Media Groep, de nieuwe provider opgericht. Al snel werd het bestuur uitgekocht, waardoor *bliep verder zelfstandig werd. In de eerste jaren van zijn bestaan maakte *bliep gebruik van het netwerk van T-Mobile, maar aan het einde van het eerste kwartaal van dit jaar werd de overstap gemaakt naar Tele2, waar het nog een schuld van ruim twee ton had openstaan. Dat bedrag is ook met de overname betaald door Artilium.

*bliep zet met een klantenbestand van ruim twintigduizend gebruikers ruim 1,2 miljoen euro per jaar om. Die omzet wordt grotendeels verdiend met de voornaamste doelgroep: jongeren. Het format van het bedrijf bestaat uit het aanbieden van een bepaald aantal megabytes per dag, waarbij 2G per maand ongeveer vijftien euro kostte. *bliep rekende per sms’je en belletje vijf cent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *