Simonlyvergelijken.net

Bijna alle internetgebruikers in Nederland surfen via een mobiele telefoon. Dat blijkt uit onderzoek van het Europese statistiekbureau Eurostat.

Mobiel surfen is de trend

Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat surft bijna iedereen in Nederland via een mobiele telefoon. Met een percentage van 88 procent behoort ons land tot de Europese top van gebruikers van mobiel internet, blijkt uit het onderzoek.

Nederland is niet het land waar het meest mobiel gesurft wordt. Dat is Spanje; gemiddeld gebruikt 93 procent van de Spanjaarden een mobiel toestel om internet te gebruiken. Ons land staat op de tweede plek, met Cyprus achter zich.

Iedereen internet

Uit de cijfers blijkt ook dat echt iedereen gebruikmaakt van internet. Veruit de meeste burgers in de Europese Unie tussen 16 en 74 jaar heeft wel eens gebruik gemaakt van het internet.

70 procent van de Europese burgers heeft wel eens persoonlijke informatie gedeeld. Daarvan deed een gedeelte dat tegen wil en dank: zo’n 46 procent is tegen het delen van persoonlijke informatie. Vooral als het gaat om data verzamelen voor advertentiedoeleinden zijn internetgebruikers terughoudend.

Paar landen buiten de lijst

Spanje, Nederland en Cyprus behoren dus tot de top drie. Toch zijn er ook een paar landen die we niet terugzien in de lijst. Dat zijn Tsjechië, Estland, Litouwen, Polen en Slowakije. Alleen in deze landen wordt internet niet het vaakst bezocht via een mobiel apparaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *