Simonlyvergelijken.net

Mobiele aanbieder Ben gaat vanaf begin februari 4G aanbieden bij alle internetbundels. Nu kunnen alleen nog klanten met de twee grootste databundels toegang krijgen tot het 4G-netwerk.

Netwerk van T-Mobile
De prijsvechter is onderdeel van T-Mobile. Daarom maakt het gebruik van het 4G-netwerk van het moederbedrijf. Ben gaat een aparte ‘4G-snelheidsbundel’ aanbieden. Het is nog niet bekend of er extra kosten aan deze bundel zitten.

De verwachting is dat klanten van Ben ongeveer 5 euro per maand extra moeten betalen als ze gebruik willen maken van 4G. Dat is hetzelfde bedrag als bij Youfone, Telfort en Simyo.

Ook met kleinere bundels
Ben biedt al langere tijd de mogelijkheid toegang tot het 4G-netwerk aan te schaffen, maar dit gold alleen voor de grootste databundels van 1500 en 2500 MB. Nu komt 4G ook beschikbaar voor de kleinere bundels.

De MB Pauze
Doordat er via het 4G-netwerk aanzienlijk hogere datasnelheden behaald kunnen worden, introduceert Ben ook de ‘MB Pauze’. De meeste 4G-gebruikers gebruiken veel meer data op 4G dan op 3G. Ze streamen muziek en bekijken video’s.

Met de MB Pauze wil de provider voorkomen dat abonnees ongemerkt buiten hun bundel internetten en veel moeten bijbetalen. Abonnees kunnen de pauze zelf aanzetten via de Ben-app of via de website van Ben. Klanten kunnen zelf beslissen of de optie aan of uit willen zetten.

MB Extra
Wie zoveel data heeft verbruikt dat de databundel op is, kan extra dataverkeer bijkopen. Dat kan met het pakket ‘MB Extra’. Voor 3 euro krijgt de abonnee dan 100 MB aan extra dataverkeer. Voor 7,50 euro krijgen klanten 500 MB extra dataverkeer. Het datategoed is geldig tot het einde van de maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *