Simonlyvergelijken.net

Het bellen naar een 0900 nummer wordt goedkoper. Per 1 juli mag een dergelijk informatienummer namelijk niet meer kosten dan het normale beltarief. Het Ministerie van Economische Zaken gaat de regels daarover veranderen, onder druk van een uitspraak van het Europees Hof.

Uitspraak over kosten 0900 nummer

Eerder deze maand deed het Europees Hof uitspraak over het bellen naar een 0900 nummer. Volgens het Hof mag het bellen naar bijvoorbeeld de klantenservice van een bedrijf niet meer kosten dan het normale beltarief. KPN kreeg daar eerder al een boete voor.

In ons land mogen bedrijven op dit moment een euro meer in rekening brengen dan het normale beltarief. Op die manier wordt bij veel bedrijven het bestaan van de klantenservice bekostigd. Maar het Europees Hof steekt daar nu een stokje voor. Het Hof vindt dat bedrijven helemaal geen extra kosten in rekening mogen brengen, omdat zulke kosten al zijn verwerkt in de aanschafprijs van een product of dienst.

Klanten afschrikken

Het Europees Hof vindt ook dat de kosten van een 0900 nummer een afschrikwekkende werking heeft. Klanten zullen minder snel bellen als zij vragen of problemen hebben, omdat ze er anders flink voor moeten betalen.

per 1 juli mogen telefoongesprekken naar informatienummers daarom niet meer kosten dan de normale beltarieven voor gesprekken vanaf een vaste of mobiele telefoon. De regels gelden alleen voor nummers van bedrijven. 0909 nummers en 0906 nummers blijven gewoon extra kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *