Simonlyvergelijken.net

De Belgische telecombedrijven Belgacom en Mobistar hebben een akkoord bereikt over hoe de 900 Mhz-verbindingen vanaf deze maand worden verdeeld. Dat blijkt uit een persbericht van het Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie (BIPT). Dat de band opnieuw zou worden verdeeld, werd in december 2014 al bekend. De nieuwe verdeling is geldig tot het voorjaar van 2021.

Volgens de telecomwebsite Telecompaper verandert er vrij weinig in hoe de verdeling in elkaar zit. Er is dan hoe nauwelijks een verschuiving merkbaar ten opzichte van de vorige dat de licenties werden verdeeld. Dat is ook direct de reden waarom een andere provider, Base, nauwelijks een rol heeft gespeeld tijdens de onderhandelingen en vrijwel geen partij is in de verdeling van de beschikbare frequenties.

Hoewel het BIPT drie jaar geleden nog het voorstel indiende om de omschakeling in zeker vier stappen te verdelen, hebben beide providers er uiteindelijk voor gekozen om de overgang te beperken tot twee stappen. Overlast voor klanten, door uitval van de bewuste infrastructuur, is hoe dan ook onvermijdelijk bij een dergelijke migratie van systemen. De volledige overgang – en daarmee het definitieve einde van de ontstane overlast – moet uiterlijk in november klaar zijn: dan gaat de licentie in. Die loopt overigens tot maart 2012, zo’n zes jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *