Simonlyvergelijken.net

Het ministerie van Economische Zaken in België heeft een nieuwe website gelanceerd waar advies en tips gegeven worden over mobiel datagebruik in het buitenland. Het ministerie doet dit in samenwerking met het Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie (BIPT) en hoopt op deze manier mensen hoge kosten te laten besparen.

De website is beschikbaar in de drie landstalen van de Belgen: het Nederlands, het Frans en het Duits. De Nederlandstalige website is te bereiken via surfmobiel.be. Behalve advies en tips, worden er ook vragen omtrent roaming, de kosten die daarbij horen en dergelijke beantwoord in een aparte FAQ (veelgestelde vragen). Ook gaan er waarschuwingen uit dat het Europese tarief voor roaming niet gelden in landen buiten de Europese Unie, zoals bijvoorbeeld Zwitserland en een aantal andere populaire vakantiebestemmingen van de Belg.

Op de website wordt een handige tool aangeboden waarmee gebruikers op een makkelijke manier kunnen achterhalen hoe hoog hun roamingkosten kunnen oplopen. Men kan er aangeven in welke mate en op welke manier data wordt gebruikt op de mobiele telefoon, waarna het systeem automatisch het aantal megabytes berekent. Zo is bijvoorbeeld duidelijk te zien dat filmpjes meer data vragen dan enkele klikken op sociale media. De tool meet tot tweeduizend gigabyte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *