Simonlyvergelijken.net

Als de Belgische partij CD&V haar zin krijgt, staat er voortaan een link naar een vergelijkingssite op alle telecomfacturen. Telecomproviders moeten dan verplicht een link op de factuur zetten naar Bestetarief.be. De kans dat de verplichting er echt komt, is klein. Minister Alexander de Croo is namelijk niet overtuigd, schrijft de krant DeMorgen.

“Zet vergelijker op de factuur”

De Belgische partij CD&V komt met het voorstel om telecomproviders te verplichten een link op hun factuur te zetten naar Bestetarief.be. Op die website kunnen consumenten mobiele abonnementen, bundels, internetabonnementen en vaste abonnementen vergelijken. De gedachtegang is dat de consument uiteindelijk kan zien of hij of zij kan besparen.

Volgens een Kamerlid van de partij is het nu nog omslachtig om online abonnementen te vergelijken. Consumenten zouden vaak niet de juiste gegevens bij de hand hebben en sommige mensen krijgen alleen een sms-factuur waarop de totaalprijs wordt vermeld, maar niet het exacte verbruik.

T-Test

De partij haalt het idee voor de ‘T-Test’ uit de energiemarkt. Daar is een vergelijkbaar systeem, onder de naam ‘V-Test’. De CD&V stelt dat de Belgische consument met zo’n systeem met één klik kan vaststellen of hij of zij met bijvoorbeeld 10 euro per maand kan besparen.

Minister van Ontwikkelingssamenwerking, Digitale Agenda, Telecommunicatie en Post Alexander de Croo vindt een link naar een vergelijker geen goed idee: “Het voorstel van CD&V heeft het nadeel dat het enkel uitgaat van het huidige abonnement van de gebruiker, terwijl dat niet noodzakelijk beantwoordt aan zijn nieuwe noden”, zegt de minister in DeMorgen.

Minder Belgen vergelijken

Steeds minder Belgen maken gebruik van de overheidswebsite Bestetarief.be. Twee jaar geleden gebruikten maandelijks ruim 25 duizend consumenten de website. Nu is dat 17,5 duizend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *