Simonlyvergelijken.net

De naam ‘BelCompany’ gaat uit het straatbeeld verdwijnen. Eigenaar Vodafone gaat de 88 filialen van het bedrijf ombouwen tot een eigen filiaal. Dat heeft de provider vandaag bekendgemaakt.

Sluitingen

Niet alle filialen worden omgebouwd tot een filiaal met het eigen merk. 10 BelCompany-winkels worden niet omgebouwd, maar gesloten. De plannen van de provider zijn voor over vijf jaar.

Op dit moment heeft het telecombedrijf al 140 eigen winkels. BelCompany telt op dit moment 88 filialen. In 2011 werd Vodafone eigenaar van de winkelketen. Het kocht de winkelketen toen over voor een bedrag van 120 miljoen euro. Daarnaast is de provider ook eigenaar van 34 winkels uit de winkelketen ‘Telefoonkopen.nl’.

Verbouwingen

Sinds 2011 heeft het telecombedrijf al zo’n 54 filialen van BelCompany en Telefoonkopen.nl verbouwd tot Vodafone-winkel. Daarnaast zijn er ook veel winkels gesloten: zo’n 68 filialen van BelCompany en Telefoonkopen.nl moesten de deuren sluiten.

Vodafone geen onafhankelijke retailer

Sinds de overname van BelCompany door Vodafone is de winkel haar status als onafhankelijke telecomretailer kwijt. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) stemde alleen in met de verkoop van de winkel als het bedrijf alleen nog maar diensten en producten van de mobiele aanbieder en haar dochters zou verkopen.

Volgens Vodafone zijn de doelgroepen van de BelCompany-winkels en de Vodafone-winkels naar elkaar toegegroeid. Daardoor zou het beter zijn nu voor één formule te kiezen. BelCompany blijft wel bestaan, maar als online merk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *