Simonlyvergelijken.net

Het officiële beeldmerk voor 5G is bekendgemaakt. De standaardisatie werkgroep ‘3GPP’ heeft de afgelopen maanden gewerkt aan het nieuwe logo dat gebruikt zal worden voor netwerken en apparaten die de technologie ondersteunen.

Logo 5G alleen onder voorwaarden

Het nieuwe logo voor 5G mag alleen onder voorwaarden gebruikt worden. Zo is het logo alleen bedoeld voor netwerkapparatuur een producten met die ondersteuning. Volgens de werkgroep 3GPP is dat in feite alle netwerkapparatuur en producten die voldoen aan de zogenaamde ‘Release 15 standaard’. Die standaard wordt ook wel eens ‘5G Light’ genoemd.

Volgens telecomexperts is Release 15 daarmee feitelijk de fundering voor de technologie achter toekomstige netwerken. De eerste stappen zijn dus al gezet.

Specificaties

3GPP verwacht later dit jaar de specificaties van de nieuwe technologie bekend te kunnen maken. Op dit moment is er namelijk nog geen standaard voor. Samen met de industrie zal in 2018 verder gewerkt worden aan het verder aanvullen van de specificaties. Uiteraard moet er dan in 2018 een standaard vastgelegd gaan worden voor 5G.

Beeldmerk voor standaard

De werkgroep maakt duidelijk dat het logo voor niets anders bedoeld is dan voor de standaardisatie. Dat houdt in dat alleen producten die aan de standaard voldoen het nieuwe beeldmerk mogen dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *