Simonlyvergelijken.net

Verschillende bedrijven hebben hun interesse getoond in telecombedrijf Vodafone. Onder anderen Deutsche Telekom, Tele2, M7 Group, Fiber Nederland en de Nederlandse Energie Maatschappij zouden wel oren hebben naar de vaste activiteiten van de provider. Dat schrijft de Telegraaf.

Fusie Vodafone en Ziggo

Er wordt al lange tijd gepraat over een mogelijke fusie tussen Vodafone en Ziggo. Om die fusie rond te krijgen, zou Vodafone in Nederland zijn divisie voor vaste telefonie, internet en televisie moeten afstoten.

Verschillende bedrijven zouden de activiteiten met vaste telefonie, internet en televisie wel van de provider willen overnemen. Volgens Bloomberg zijn er biedingen gedaan, maar zijn die minder dan 100 miljoen euro. Nieuwe biedingen moeten volgens anonieme bronnen voor eind oktober zijn ingediend.

Deutsche Telekom

Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile, gaf eerder al aan interesse te hebben in de vaste activiteiten van Vodafone. Daarmee zou T-Mobile zich in hetzelfde rijtje als Ziggo en KPN kunnen voegen en zich op de alles-in-één-markt kunnen richten.

Topman Tim Hoettges zei eerder wel dat er nog geen besluit wordt genomen, omdat eerst moet worden bekeken of een overname wel in de strategie van Deutsche Telekom past.

Europese Commissie geeft groen licht

Vodafone en Ziggo gaven eerder dit jaar al aan te willen samenvoegen. De Europese Commissie kondigde daarop een onderzoek aan en gaf begin vorige maand groen licht voor een fusie. De telecombedrijven hebben nog nergens gereageerd op de geruchten.

Of de genoemde bedrijven een bod gaan doen op de vaste activiteiten, is nog maar de vraag. Duidelijk is wel dat er grote veranderingen op stapel staan in telecomland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *