Simonlyvergelijken.net

Klanten van ABN Amro kunnen voortaan bankieren met hun vingerafdruk. De vingerafdruksensor op hun smartphone wordt gekoppeld aan de vernieuwde ABN Amro Mobiel Bankieren app.

Geen toegangscode meer

Meer en meer smartphones beschikken over een vingerafdrukscanner. Eerder was het al mogelijk om bij de ING Bank en de Rabobank in te loggen en te bankieren met een vingerafdruk. Nu kan dat ook bij ABN Amro. Met de functie speelt de bank in op het feit dat mobiel bankieren steeds populairder wordt.

Wie gebruikmaakt van vingerafdrukken, hoeft geen toegangscode meer in te voeren om in te loggen. Het bevestigen van betalingen en het wijzigen van instellingen kan straks ook met een vingerafdruk.

ABN Amro vernieuwt app voor Android en iOS

ABN Amro heeft haar app voor zowel Android als iOS vernieuwd. Dat houdt in dat klanten met telefoons met een vingerafdrukscanner en één van deze besturingssystemen de nieuwe functie kunnen gebruiken. Voor iOS geldt dat minimaal iOS 9 geïnstalleerd moet zijn. Voor Android moet dat tenminste Android 6.0 Marshmallow zijn.

Vingerafdruksensor

In alle smartphones met een vingerafdrukscanner is het mogelijk een vingerafdruk in het toestel te registreren. De vingerafdruk wordt dan alleen in de telefoon opgeslagen. Door in de nieuwe ABN Amro Mobiel Bankieren-app de vingerafdruksensor te activeren, wordt de opgeslagen vingerafdruk opgeroepen.

Dat houdt in dat de vingerafdruk niet naar de bank wordt verstuurd, maar alleen op de telefoon blijft. Bij het doen van een betaling, het wijzigen van instellingen en het inloggen bekijkt de app dus of de vingerafdruk overeenkomt met de vingerafdruk die al op de telefoon staat. Op die manier wordt geen gevoelige informatie gedeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *