Simonlyvergelijken.net

Alle gebruikers van Apple hebben tijdens de kerstvakantie in totaal voor 1,1 miljard dollar aan applicaties gekocht. Daarmee is een nieuw record gevestigd. Dat heeft Apple bekend gemaakt.

Feestdagen
Dat zoveel mensen applicaties kochten, komt vooral door de feestdagen. In de laatste twee weken van 2015 en de eerste drie dagen van januari kochten Apple-gebruikers gezamenlijk voor 1,1 miljard dollar aan apps. Dat is omgerekend zo’n 1,02 miljoen euro.

Dat is een twintigste van de totale omzet van de App Stores. In een jaar verdiende Apple 20 miljard dollar aan de apps. Dertig procent daarvan gaat naar de fabrikant, de overige 70 procent gaat naar de ontwikkelaars van de apps. Daarmee verdiende de gigant zelf al een slordige 6 miljard aan de verkoop van programma’s voor op de smartphone.

Recordbrekende weken
Nog nooit eerder werden in twee weken tijd zoveel applicaties verkocht. 1 januari 2016 was de allerdrukste dag voor de Apple App Store. Er werd voor 144 miljoen euro aan apps gekocht.

Apple claimt dat het bedrijf al meer dan 40 miljard dollar heeft uitbetaald aan de ontwikkelaars, sinds de opening van de App Store in 2008. Daarmee heeft het bedrijf zelf al dik 17 miljard dollar aan de Store verdiend.

Miljoenen banen
Daarnaast claimt het bedrijf dat miljoenen mensen over de hele wereld werk hebben dankzij de App Store. Er zouden in Amerika 1,9 miljoen banen bij de online store zijn. In Europa zijn dat ongeveer 1,2 miljoen banen. In China zijn er ongeveer 1,4 miljoen mensen die kunnen leven van de Apple App Store.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *