Simonlyvergelijken.net

Apple gaat dit jaar tussen de 70 en 75 miljoen iPhone 7-toestellen verkopen. Dat voorspelt analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities. Dat is fors minder dan de getallen die Apple Insider meldt; zo’n 100 miljoen iPhones. Volgens Kuo kloppen die getallen niet.

Veel meer vraag naar de iPhone 7 dan verwacht

Apple kan de vraag naar de nieuwe iPhone 7 (Plus) maar amper aan. Analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities voorspelde eerder dat Apple zo’n 65 miljoen nieuwe toestellen zal verkopen. Dat aantal is nu naar boven bijgesteld; naar zo’n 75 miljoen iPhones.

Volgens de marktanalist profiteert Apple nu vooral van de afwezigheid van Samsung. De fabrikant bracht de Samsung Galaxy Note 7 op de markt, maar kreeg te kampen met batterijproblemen.

Geen record

De vraag naar de iPhone 7 (Plus) mag dan wel groter zijn dan verwacht, het is geen nieuw record. De verkoopaantallen zijn lager dan die van de Apple iPhone 6S en de iPhone 6S Plus vorig jaar.

Dit jaar is Nederland één van de eerste landen waar de nieuwe smartphone verkocht wordt. Apple heeft dit jaar aanzienlijk minder iPhones laten produceren dan in eerdere jaren. Daarnaast zijn er ook veel meer landen bij de eerste ‘release golf’. Daardoor lijkt het alsof de telefoons even snel verkopen als in voorgaande jaren.

Schaarste

Kuo zegt dat Apple zelfs eigenhandig schaarste heeft gecreëerd rondom het ‘Jet Black’-toestel. Door de moeilijkheden in de productie van deze kleurvariant heeft de fabrikant minder toestellen in die kleur geproduceerd. Daardoor lopen de levertijden al op tot meer dan vijf weken. Daarmee wordt het toestel ook tijdelijk exclusiever dan de andere kleurvarianten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *