Simonlyvergelijken.net

Apple is nu officieel de grootste fabrikant van smartphones. Van alle winst die met de verkoop van smartphones in 2015 is verdiend, heeft Apple 91 procent verdiend. Geduchte concurrent is Samsung. Dat blijkt uit cijfers van Cannacord Genuity.

Apple vs. Samsung
Apple verdiende 91 procent van alle winst op smartphones. Samsung verdiende 14 procent. Alle andere fabrikanten van telefoons konden geen noemenswaardig graantje meepikken. De meeste fabrikanten boekten zelfs een negatief resultaat. Samsung is al jaren een concurrent van Apple, maar het lukte nooit om de fabrikant uit Cupertino te verslaan.

Volgens experts is Apple zo succesvol omdat het aan ‘cherry picking’ doet. Daarbij richt een fabrikant zich alleen op het duurste segment in de markt. Daardoor kan de meeste marge gemaakt worden. Het bedrijf durft gemiddeld ook veel meer te vragen voor haar toestellen dan concurrenten. Daarmee zijn iPhones de duurste telefoons ter wereld.

Microsoft verliest
Microsoft is de grootste verliezer op de markt. Volgens het onderzoek levert het bedrijf het meeste in aan Apple en Samsung. Het negatieve resultaat is 3 procent van het totale resultaat in de markt. Sony, HTC en Lenovo deden het iets beter, met een negatief resultaat.

De andere aanbieders, BlackBerry, LG en TCL (Alcatel) boekten een heel klein of negatief resultaat. Zij komen samen op 0 procent winst uit.

Veel spelers
Hoewel de markt voor smartphones voor de meeste fabrikanten geen winstgevende markt is, zijn er toch veel spelers actief. Op dit moment zijn er meer dan duizend verschillende fabrikanten. Onder de streep valt er nog een klein beetje winst te behalen.

Samsung maakt extra omzet en winst door onderdelen te verkopen aan andere fabrikanten. Microsoft verdient het meest aan apps en het Chinexe Xiaomi verdient vooral aan het verkopen van accessoires.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *