Simonlyvergelijken.net

Smartphonefabrikant Apple en telecombedrijf KPN zijn bezig om iPhones klaar te maken voor het bellen via 4G. Dat gaat gebeuren via een update. Klanten die de update straks installeren, kunnen dan binnenkort telefoneren via het 4G-netwerk.

KPN schakelt nog terug

Nu schakelt KPN nog terug naar het 3G-netwerk als een klant belt via een Apple iPhone. 4G is alleen te gebruiken voor mobiel internet en het versturen van sms’jes. Telefoongesprekken worden over 3G of zelfs 2G gevoerd.

Binnenkort komt daar verandering in. iPhone-gebruikers krijgen dan de mogelijkheid om telefoongesprekken via het 4G-netwerk van KPN te voeren. Daarom zijn de provider en de smartphonefabrikant al begonnen aan een kleine update voor de netwerkinstellingen.

Standaard bellen via 4G

De nieuwe update brengt een extra schakelaar in het scherm voor netwerkinstellingen: eentje waarmee 4G bellen aan- en uit kan worden gezet.

Standaard zal de optie om te bellen via 4G aanstaan. Zodra KPN het bellen via 4G ook voor iPhone-gebruikers activeert, wordt er niet meer teruggeschakeld naar een ouder netwerk. Nu merken deze gebruikers nog dat hun toestel terugschakelt naar het 3G- of 2G-netwerk.

Voordelen

Het bellen via 4G biedt een aantal voordelen: gesprekken komen in minder dan een seconde tot stand in de geluidskwaliteit is aanzienlijk beter. Een bijkomend voordeel is dat ook de 4G-verbinding met het internet gewoon actief blijft. Gebruikers kunnen dus snel blijven internetten tijdens een telefoongesprek.

Ook wordt de dekking beter met 4G. Voor het nieuwe netwerk maakt KPN namelijk gebruik van een frequentie die een nog betere dekking biedt dan de frequenties die worden gebruikt voor de oudere netwerken. Telefoongesprekken zullen daardoor minder snel wegvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *